Sporten

Op onze sportlocatie bieden wij een breed skala aan disciplines.
Kijk op CHI ACADEMY voor het overzicht.

De lessen van onze disciplines worden afzonderlijk van elkaar gegeven. Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen is het mogelijk de disciplines te combineren, omdat deze elkaar goed aanvullen.
Of de doelstellingen nou liggen op lichamelijk en geestelijk conditie, acrobatiek, rust of juist vergroten van weerbaarheid, onze sporten zijn geschikt voor iedereen.

Bij de Chi Academy kunt u terecht voor oa de volgende sporten (zie menu rechts voor meer info per sport):
• Shaolin Kung Fu (Wushu)
• Kung Fu Kids (Wushu)
• Kickboksen Kids (vanaf 6 jaar)
• Kickboksen Jeugd (vanaf 11 jaar)
• Wing Chun Kung Fu
• Boksen Recreanten
• Kickboksen / Thaiboksen
• Tai Chi Quan – Chen Stijl
• Thai Combat (Muay Boran)
• Chi Defense
• Personal Training
• Workshops zakelijk en particulier

Impressie: samenvatting demo Wijkevenement MaasSport (1:44)

Shaolin Kung Fu (Wushu)
Focus van Shaolin Kung Fu / Wushu ligt op het gebied van lichaamscontrole (body & mind) en niet zozeer op actief sparren, zelfverdediging of fysiek contact. Trainingen zijn gericht op gezondheid (conditie, kracht, motoriek, lenigheid, souplesse) en zijn vooral non-contact. Er wordt zowel op traditionele en moderne elementen van kung fu getraind.
>> Lees verder

Kung Fu Kids (Wushu)
Shaolin kids is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Vanaf 10 jaar bieden wij ook de mogelijkheid om al met de reguliere groep mee te trainen. Tijdens het lesuur wordt er spelenderwijs gefocust op discipline, motoriek, coördinatie en veiligheid, zoals leren om ‘correct’ te vallen.
>>Lees verder

Kicks & Tricks
Kung Fu Kicks & Tricks richt zich op de acrobatisch sprongen en trappen binnen Shaolin Wushu / Kung Fu. De lessen zullen gericht zijn op het trainen van sprongkracht, correct aanleren van sprongen (bijv. vlindertrap, butterfly twist) en uitleg worden gegeven over acrobatische elementen, zoals handstand(overslag), flikflak en voorover/achterover salto. Daarnaast zal worden getraind op de uitvoering van deze kicks / sprongen in combinatie met de acrobatische elemementen.
>>Lees verder

Boksen Recreatief
Boksen voor beginners, recreanten, man en vrouw. Altijd willen boksen maar nooit de stap gewaagd. Bij ons leer je de beginselen van het boksen, stootwerk, verdedigingen en loopwerk. Naast een technische training, wordt er hard gewerkt aan conditie, kracht en souplesse. Naast werken aan je lijf, cardio, zal de training ook zorgen voor een stukje ontspanning en ontstressen.
Lees verder

Kickboksen, Thaiboksen
Sanda, Kickboksen is full-contact gecombineerd met sparren en effectieve kung fu, kickboks en Muay Thai technieken. Naast conditie en kracht, ook uitstekend om fysieke weerbaarheid te vergroten. Trainingen zijn gericht op impact, recreatief ontspannen (=ontstressen). Sanda staat bekend om worpen en take-downs naast de stoot -en trapcombinaties. Er wordt getraind met protectiemateriaal
Lees verder

Tai Chi Quan – Chen Stijl
Tai Chi Quan: een actieve kunst voor interne rust. Tai Chi kan door jong en oud worden beoefend, het is bevorderend voor de gezondheid en interne rust vanwege een sterke focus op Qi. Qi kan vrij vertaald worden als ‘ademhaling’ en staat voor onze levensenergie. Hoe beter de stroming van Qi, des te beter dit is voor de gezondheid. Tai Chi is de sleutel tot geluk, ervaar zelf hoe dit kan.
>>Lees verder

>> Bekijk ons lesrooster.

Personal Training & Workshops
Wij verzorgen ook prive-lessen en workshops voor:
* Kung Fu: ontspanning door inspanning
* Tai Chi Quan: een actieve kunst voor interne rust, energie of teambuilding
* Kickboksen: some impact to expect

Terug naar Boven

Go to Top