Over Ons

Ontstaan van het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum

Het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum is een sportschool die naast martial arts lessen, ook workshops en demonstraties verzorgt. De voornaamste doelstelling is om mensen enthousiast te maken in onze filosofie, de martial arts en hen te motiveren om de algehele gezondheid te verbeteren.

Het Martial Arts Centrum is in 2000 zelfstandig gestart met kung fu trainingen (Shaolin Kung Fu Den Bosch).

In de afgelopen jaren is het sportaanbod binnen de sportschool flink uitgebreid.

Leraren en instructeurs van het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum zijn in het bezit van de SBN Licentie A: Shaolin Bond Nederland instructeurs diploma. Zie website Shaolinbond voor een compleet overzicht van Shaolin Bond instructeurs.

Filosofie van het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum

Het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum besteedt aandacht aan diverse vechtsporten met de nadruk op algehele gezondheid en de kunstvorm (waaronder acrobatiek, via onze lessen Kicks & Tricks, maar ook effectieve & praktische vechttechnieken binnen Sanda Full-contact Kickboksen, Wing Chun en Muay Boran). Daarnaast is er een sterke focus op fysiek en het actief beoefenen van Shaolin basistechnieken en diverse loopvormen, zgn. ‘Meditatie dmv oefeningen’, focus en training van Qi (levensenergie / ademhaling) via Qi Gong & Tai Chi Chuan.

Lees meer over onze filosofie: “Filosofie Chi Academy“.

Contactgegevens
Chi Academy
Stadionlaan 75
5213JJ ‘s-Hertogenbosch

Onze uitgebreide contactgegevens, traininglocaties, postadres en bezoekadressen staan vermeld onder contact.


De website www.shaolinkungfu.nl beschrijft de ontwikkeling van Shaolin Kung Fu in Nederland.

Go to Top