Waarom Kung Fu?
Kung fu kids is goed voor de algemene gezondheid en zelfverzekerdheid van het kind, zonder dat daarbij vechten centraal staat, maar juist de filosofie en kunstvorm van kung fu wordt benadrukt (gezondheid, discipline & vriendschap).

Weerbaarheid
Daarnaast is vechtsport een uitstekend middel om weerbaarheid (zowel fysiek als mentaal) te vergroten. De onderdelen van ons lesprogramma dragen bij aan deze ontwikkeling.

Discipline
Naast discipline (zelfbeheersing, geduld) en inzet, wordt het sport & spel-element niet uit het oog verloren tijdens de lessen. Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan het “kind-zijn” en aan veiligheid, zoals het leren om ‘correct’ te vallen.

Voor wie?
Shaolin Kung Fu kids is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Vanaf leeftijd 10 jaar bieden wij de mogelijkheid om de 1e helft van de training met de reguliere groep mee te trainen (ter bevordering van de ontwikkeling, ze blijven bij de kindergroep).

Afhankelijk van wil en motoriek, trainen de kinderen vanaf 11 jaar mee met de volwassenen groep.

Fysieke ontwikkeling
De lesduur voor Shaolin kids is 1 uur en tijdens dit uur wordt er naast de mentale ontwikkeling, vooral gefocust op de ontwikkeling van motoriek en beweging van het kind (lenigheid, coördinatie en balans zijn onderdelen van de training).

Het programma voor kinderen ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als de lessen voor volwassenen, maar volledig afgestemd op kids.

>> Proefles aanvragen

Video: Shaolin Super Kids voeren Xiao Hong Quan uit (Kleine Rode Vuistvorm)

Wellicht ook interessant om te lezen een artikel over zelfverdediging als hobby voor kinderen en gaat over de voordelen van zelfverdediging voor kinderen en bovendien worden judo en kung-fu uitgelicht.

Het artikel vindt u onder: https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/zelfverdediging-als-hobby-voor-kinderen