Ons Shaolin Kung Fu lesprogramma is gebaseerd op het aanleren van verschillende Shaolin Kung Fu vormen, zowel vuistvormen (=ongewapend) als gewapend (traditionele kung fu wapens – uiteraard zijn dit demonstratiewapens en vallen niet onder de wapen-wet).

Elke vorm is gekoppeld aan een niveau, binnen het 1e niveau (beginners) worden 2 vuistvormen aangeleerd. Hoe meer vormen je leert, des te hoger niveau je bent en des te beter je kung fu bewegingen zullen zijn.

[table id=6 /]

Het tempo waarin je dit bereikt is uiteraard afhankelijk van inzet, discipline, hoe vaak je komt trainen en aanleg. Deze lijst is dus geen geschreven regel, bij de een gaat het sneller en de ander heeft wat meer tijd nodig. Uiteindelijk is de leraar die dat bepaalt. Belangrijkste is dat dit jou een goed beeld geeft, wanneer je wat kunt verwachten. Iedere niveau wordt afgesloten met een examen.

Bovenstaand tabel geeft slechts een indicatie van hoelang je minimaal bezig bent met het leren van een vorm bij ons, langer kan dus ook. Daarnaast is het ook mogelijk dat je verscheidene onderdelen traint die onder verschillende niveaus vallen.
Het feitelijk aanleren van een vorm duurt niet zo lang, maar de karakteristieke Shaolin bewegingen & moves moeten inslijten door middel van veelvuldig oefenen van de Shaolin basis. Daarnaast wordt er ook getraind op het leren en gebruik te maken van een juiste ademhaling, kracht en energie.