Grootmeester Zhang Li Peng is een 32e generatie Shaolin Kung Fu monnik die in 1996 voor een langere periode in Nederland verbleef. Meester Zhang komt uit een familie waar kung fu generaties lang beoefend worden.

Hij begint op vijf-jarige leeftijd in de leer van vader Zhang in hun eigen familie kung fu stijl en traint vanaf zijn 7e in de Shaolin Tempel. Hier krijgt hij zijn monnikennaam Shi Xing Peng.

Op 16-jarige leeftijd begint Shi Xing Peng, namens de Shaolin Tempel, aan zijn grote tournee over de hele wereld (samen met een groep van Shaolin monniken). Gedurende deze periode bezoekt hij ook Nederland.

In 1996, op 22-jarige leeftijd, start hij in Nederland met lessen om Shaolin Kung Fu verder te promoten en te verspreiden.

Twee jaar (1998) later sticht hij de European Shaolin Martial Art Association en organiseert hij diverse evenementen, waaronder wedstrijden en demonstraties door diverse Shaolin monniken.
Een van de grootste Shaolin shows in Europa (Erfurt) is nog vele malen op Eurosport vertoond.

Momenteel woont grootmeester Zhang Li Peng samen met zijn vrouw en kind in New York. Zijn doel is om studenten authentieke Kung fu en tai chi te onderwijzen zodat deze gezonde culturele tradities begrepen kunnen worden en gezondheid bevordert kan worden voor alle leeftijden.

AMERICAN EUROPEAN SHAOLIN MARTIAL ART ASSOCIATION

De European Shaolin Martial Art Association (ESMAA) is in 1997 opgericht. Het doel van deze associatie is het promoten van de Shaolin krijgskunst & Chinese cultuur en het verenigen van de verschillende Shaolin scholen in Europa.

De associatie verenigt verschillende scholen in China, Verenigde Staten en Europa, waaronder in Nederland, Belgie en Duitsland.

De officiƫle vertegenwoordiging van de Shaolin Kung Fu in Nederland is ondergebracht bij de Shaolin Bond Nederland en maakt deel uit van de Shaolin International Federation (S.I.F.), gevestigd te China (o.l.v. Shaolin monnik Shi Yan Bo). De S.I.F staat rechtstreeks onder toezicht van de abt van de Shaolin Tempel in China (Shi Yong Xin).