Wat is Thai Combat (Muay Boran)?

Muay Boran refereert naar de Thaise vechtkunst. Muay betekent Vechten en Boran staat voor Oud (ofwel Traditioneel), kortgezegd: “traditionele vechtkunst”. Muay Boran is de moeder van het Muay Thai. Alle technieken die we in het Muay Thai kennen (eveneens kickboksen), zijn afkomstig van deze kunst. Muay Boran is weer een afgeleide van Krabi Krabong, de gewapende vechtkunst, en werd door de vroegere Thaise krijgers gebruikt ingeval zij hun wapens verloren.

Muay Boran en Muay Thai

Hoewel er wordt verwezen naar het Traditioneel vechten, is Muay Boran verre van oude, stoffige technieken. Dit komt omdat er de vechttechnieken zich continu hebben kunnen ontwikkelen door de directe link en verbondenheid met het Muay Thai, de wedstrijdsport. Muay Boran is echt vechten, straatstijl met doordachte strategie en techniek.

Muay Boran, Kickboksen Den Bosch, Thaiboksen

Effectiviteit bij Muay Boran

Muay Boran bij de Chi Academy is gebaseerd op de hybride stijl afkomstig uit Bangkok. Behalve effectieve technieken, wordt er ook aandacht besteedt aan de filosofie, strategie en cultuur binnen de Thaise vechtkunst. Naast staand vechten, richt Muay Boran zich ook op grondvechten en worden ‘droge’ technieken ook gecombineerd met het ‘fighting’.

Vooropgesteld binnen de trainingen is effectiviteit van de vechttechnieken. Men leert echter meer dan alleen toepassingen, men leert de kunst van het vechten daadwerkelijk doorgronden. De lessen worden gegeven onder leiding van Muay Boran instructeur Chewing Lam. Muay Boran bij de Chi Academy staat onder auspiciën van Kru Portier, meester in de Muay Thai, Muay Boran en Krabi Krabong (Pendekar Rotterdam).

Muay Boran is interessant voor iedereen, die:

志 bekend willen raken met een van de meest effectieve krijgskunsten.
志 geïnteresseerd zijn in de filosofie van de Thaise vechtkunst en cultuur.
志 in beginsel de fundamenten (o.a. Mae Mai) van het Thais vechten onder de knie willen krijgen.
志 zich willen verdiepen in de kunst van het echte gevecht.
tijd en moeite willen investeren in een effectieve vorm van zelfverdediging (commitment).

Centraal binnen de lessen staan:
志 Respect
志 Vriendelijkheid
志 Motivatie
志 Discipline
志 Enthousiasme

Vraag een proefles aan voor Muay Boran.