Kickboksen / Thaiboksen
Onze kickboks trainingen zijn technisch van aard en gericht op de effectieve uitvoering van stoot, trap en werptechnieken. Onze knie -en clinchtechnieken komen uit het Thaiboksen. De stoot -en trapcombinaties zijn van Nederlandse bodem (Dutch Kickboxing).

Protectie & Warming Up
Tijdens onze kickbokslessen wordt er getraind met protectiemateriaal om jezelf en je trainingspartners te beschermen. Ontspanning en veiligheid staan zonder twijfel centraal binnen onze trainingen. Daarom zijn bokshandschoenen, scheenbeschermers, bit en toque verplichte onderdelen van het tenue.

Na een korte intensieve warming-up, rek en stretching wordt samen met een trainingspartner de technieken doorgenomen (lessen bouwen we op van rustige techniek naar een steeds meer actieve en intensieve uitvoering). Een en ander wordt gecombineerd met de technieken en uiteraard de filosofie die binnen onze sportschool worden gegeven.

Ontstressen, Survival of the Fittest
Doelstelling is om “een gevecht” op een sportieve manier uit te kunnen oefenen. Naast het bevorderen van zelfdiscipline helpt dit onderdeel bij kweken van zelfvertrouwen en daarnaast 100% bij het ontstressen van de dagelijkse beslommeringen.

Uiteraard zijn contactsporten (Sanda, Thai, Kickboksen) vanwege de intensiteit uitermate geschikt voor de algehele gezondheid (garant voor calorieverslindende workout), evenals onze Kung Fu trainingen. Sanda, Thai, Kickboksen wordt enkel op recreatieve basis beoefend en niet in competitieverband. We trainen hard, gedisciplineerd en halen het beste uit jezelf. We trainen om te overleven, voor onze gezondheid.

Eerst Online oefenen

Toch nog twijfels? En wil je voordat je bij ons komt trainen, eerst de basisbeginselen van het kickboksen leren. Of je wilt gewoon algemene basiskennis opdoen. Dan biedt onze online cursus Kickboksen Basis Fundamentals uitkomst.

online cursus kickboksen, online cursus muay thai, basis kickboksen, muay thai basics, kickboksen fundamentals, muay thai fundamenten

Leer op eigen tempo, in 8 lessen, de know-how en fundamentele basistechnieken om een snelle start te maken:
* basis gevechtshouding,
* loopwerk: leer je correct te verplaatsen,
* fundamentele ontwijktechnieken
* het voetenwerk en bovenwerk bij de aanval (basisstoten)
* uitvoeren van knie-techniek en de keiharde ronde (Muay Thai) trappen.

Klik hier: Ja, ik wil de Online cursus volgen!

Meer info over ons volledige aanbod aan disciplines is te vinden op onze website Chi Academy Sporten.

>> Proefles aanvragen