Sanda / Kickboksen

In tegenstelling tot Shaolin kung fu & wushu wordt er in de lessen van San Da (散打 – full contact kung fu) / Kickboksen 100% aandacht besteedt aan impact, fysiek contact, sparren en applicatie van effectieve vechttechnieken.

Sanda verschilt wezenlijk niet van het ‘normale’ Kickboksen, behalve dat de wedstrijdregels anders zijn, focust Sanda zich ook op worptechnieken en take-downs, zoals we die bijv. bij Judo kennen (heup -en schouderworpen).

Zie hieronder highlights van San Da vechter Cung Le:

Protectie
Tijdens onze kickbokslessen wordt er getraind met protectiemateriaal om jezelf en je trainingspartners te beschermen. Ontspanning en veiligheid staan zonder twijfel centraal binnen onze trainingen. Daarom zijn bokshandschoenen, scheenbeschermers, bit en toque verplichte onderdelen van het tenue.

San Da, Thai, Kickboksen
Sanda betekent letterlijk vrij gevecht (freefight) en staat ook synoniem voor de full contact variant binnen kung fu. Onze trainingen zijn technisch van aard en gericht op de effectieve uitvoering van stoot, trap en werptechnieken. Onze knie -en clinchtechnieken komen uit het Thaiboksen. De stoot -en trapcombinaties zijn van Nederlandse bodem.

Na een korte intensieve warming-up, rek en stretching wordt samen met een trainingspartner de technieken doorgenomen (lessen bouwen we op van rustige techniek naar een steeds meer actieve en intensieve uitvoering). Een en ander wordt gecombineerd met de technieken en uiteraard de filosofie die binnen onze sportschool worden gegeven.

Ontstressen, Survival of the Fittest
Doelstelling is om “een gevecht” op een sportieve manier uit te kunnen oefenen. Naast het bevorderen van zelfdiscipline helpt dit onderdeel bij kweken van zelfvertrouwen en daarnaast 100% bij het ontstressen van de dagelijkse beslommeringen.

Uiteraard is Sanda, Thai, Kickboksen vanwege de intensiteit uitermate geschikt voor de algehele gezondheid (garant voor calorieverslindende workout), evenals onze Kung Fu trainingen. Sanda, Thai, Kickboksen wordt enkel op recreatieve basis beoefend en niet in competitieverband. We trainen hard, gedisciplineerd en halen het beste uit jezelf. We trainen om te overleven, voor onze gezondheid.

Meer info over ons volledige aanbod aan disciplines is te vinden op onze website Chi Academy Sporten.

>> Proefles aanvragen


Go to Top