Shaolin Kung Fu bij de Chi Academy

Tijdens onze lessen Shaolin Kung Fu trainen we ons lichaam en geest. De focus ligt op vormtraining (taolu 套路), motoriek en lichaamsbeheersing, waarbij oa. postuur, lenigheid, souplesse, conditie en kracht wordt getraind. De trainingen zijn een katalysator ten behoeve van concentratie, motoriek en spirituele ontwikkeling.

Wat kun je verwachten tijdens de training:
* Warming-up + conditietraining
* Stretch-oefeningen + trappen
* Basistraining
* Vorm training

Kung Fu betekent letterlijk vaardigheid en de filosofie hierachter is dat het te bereiken is door hard te werken. Gedurende de trainingen zul je op basis van je vorderingen zelf aan den lijve ondervinden dat hard werken loont.

Twee basisvormen
Beginners starten met 2 algemene basisvormen: Wu Bu Quan (vijf standen vorm) en Lian Huan Quan (Aaneengelosten aanvalsvorm).

De vijf standen vorm is een algemene basisvormen, waarbij wordt kennis gemaakt met de 5 basis kungfu standen.
Wu Bu Quan - Storyboard

De 2e vorm Lian Huan Quan richt zeer veel meer op de korte en krachtige bewegingen, die kenmerkend zijn voor de Shaolin vuistvormen. Deze korte vorm fungeert als eerste kennismaking met de Shaolin principes.
Lian Huan Quan - Storyboard

Traditionele vuistvorm: Xiao Hong Quan – Kleine rode vuist
Daarna wordt de 1e authentieke traditionele Shaolin vorm geleerd: Xiao Hong Quan dat letterlijk Kleine Rode Vuist betekent. Het heet klein, maar het is een lange vorm ongeveer 60 bewegingen.

Yin Shou Gun
Na Xiao Hong Quan zullen studenten hun eerste Shaolin stokvorm aanleren. De basis stok hebben zij dan al veelvuldig beoefend, waardoor het relatief eenvoudig is om deze 1e stokvorm aan te leren. De lange stok zal de motoriek, beweging en lichaamsbeheersing van de student sterk verbeteren.

Gevorderde vuistvorm, breedzwaard en stok
Na deze stokvorm krijgt men nog een ongewapende vuistvorm Zhao Yang Quan (Zonnestralen Vuistvorm), waarna met wapens wordt getraind. Allereerst de Shaolin breedzwaard (Zhui Fong Dao – Achtervolg de Wind zwaardvorm) gevolgd door de befaamde Shaolin stok (Zhui Fong Gunn).

Actieve Meditatie
Voorop staat dat de trainingen gericht zijn op verbetering van de gezondheid (conditie, interne rust) door middel van het doen van oefeningen (‘actieve meditatie’).

Video: Di Tang Quan (Ground boxing) door Sifu Zhang Li Peng

Non-contact
Focus van Shaolin Kung Fu ligt op het gebied van balans tussen lichaam & geest en is non-contact. Shaolin Kung Fu training is voor de liefhebbers en tevens gericht op behoudt van de traditionele stijl.

Indien je interesse meer ligt op vechtsport gericht op zelfverdediging en contact, dan is Kickboksen of Muay Boran iets voor jou. Omdat de disciplines goed op elkaar aansluiten, zijn ze uitstekend te combineren.

Indien je kunt vinden in deze kunstvorm, filosofie en levensstijl, dan is Shaolin Kung Fu de juiste discipline voor jou. Shaolin Kung Fu is er ook voor Kids (6 t/m 11 jaar), lees verder bij Shaolin Kids.

Proefles aanvragen

Voor deelname aan een proefles, is reservering verplicht. De reservering voor de proefles(sen) zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.