Het belang van motivatie

Binnen onze club en tijdens onze trainingen is het belangrijk om gemotiveerd deel te nemen aan de lessen.

Waarom vinden wij dat zo belangrijk?
Motivatie betekent dat je graag wilt leren, maar niet alleen dat.

Achter motivatie schuilt een stille kracht, het geeft niet alleen kracht aan jezelf, maar is ook een drijfveer voor een ander. Je laat daarmee zien dat je je best doet, progressie wilt maken en uiteindelijk gebeurt dat dan ook.

Extrinsieke motivatie
Je positiviteit en doorzettingsvermogen wordt door anderen gezien, dat maakt indruk. Het signaal dat daarmee wordt afgegeven wordt opgepikt door je trainingsmaatjes en die zien dat je beter wordt. Zij willen dat ook en worden daarmee gemotiveerd. Het werkt dus aanstekelijk.

Intrinsieke motivatie
Als iedereen ineengezakt traint, zonder enige emotie als een zombie, dan zal dat op die manier doorwerken als men niet oppast. Dat geldt dus ook tijdens het praten tijdens de training of hangen en zitten tijdens de zelftraining. Dit kan dus zowel in positieve als negatieve zin doorwerken. Wij hechten belang dat je het goede voorbeeld geeft aan anderen en hiervoor eigen verantwoordelijkheid neemt. Motivatie moet dus niet omslaan in De-motivatie.

Motiveer elkaar
Het is fijn als je elkaar kunt helpen tijdens trainingen en elkaar motiveert. Motivatie maakt je beter, je kunt je grenzen ermee verleggen.

Zelfs diegene die motiveert, raakt enthousiast als die merkt dat anderen motiveren.

Dit is de kracht van motivatie.