Respect en gedragsregels

Respect staat bij onze sportclub hoog in het vaandel. Niet alleen respect voor elkaar, maar ook voor onze medemensen en ouderen in het bijzonder.

Wat bedoelen we met respect? Dat is iemand in zijn/haar waarde laten, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, opvattingen, etc. Je kunt dus best meningsverschillen met elkaar hebben, maar dat wil niet zeggen dat je elkaar niet meer hoeft te respecteren.

Respect staat als nummer 1 regel opgenomen in onze Kung Fu gedragsregels van de school, omdat krijgskunst en respect met elkaar verbonden zijn. De herkomst van respect, was ontstaan uit angst en ontzag. Vroeger hadden mensen ontzettend veel respect voor een krijger die jouw route passeerde. In de huidige vechtsport staat ook respect centraal. Je weet nooit wie je in de ring tegenkomt en wat zijn kwaliteiten zijn, maar ook buiten de ring. Behandel mensen zoals jij behandelt wilt worden.

Het is belangrijk, dat je als lid van onze sportclub, op de hoogte bent van deze regels. Lees deze gedragsregels daarom goed door en probeer je daar ook aan te houden op onze sportclub.