Toekomstplannen

Het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum heeft als voornaamste doelstelling mensen enthousiast te maken in onze filosofie, de verschillende martial arts en hen te motiveren om de algehele gezondheid te verbeteren. Onze filosofie draait om beoefenen van Qi (dat staat voor onze levensenergie), hierbij staan respect en plezier centraal.

In het artikel van het Brabants Dagblad (zie eerder bericht) wordt al een tipje van de sluier te geven, hierbij iets meer info.

Op korte termijn hopen we, onder andere via een eigen locatie, onze filosofie nog beter tot zijn recht te laten komen. We zijn al bezig met de nieuwe website en de uitdieping van de filosofie. De diversiteit aan sporten zal toenemen en daarnaast ook intensiteit (gerichter te trainen d.m.v. niveau-indeling en mogelijkheid om vaker te trainen).

Concreet betekent dit dat er vaker getraind kan worden in de diverse disciplines (Shaolin Kung Fu, Chen Tai Chi, Sanda en Kung Fu kids), we zullen een verdeling maken van beginners en gevorderden om meer aandacht te kunnen geven binnen eenzelfde niveau. Echter zullen we ook gemixt trainen, zodat ook daar de voordelen van benut kunnen worden.

Daarnaast zullen we ook nieuwe disciplines introduceren, waaronder Sanda Kids: deze zal dusdanig uitstekend aansluiten bij de lessen voor Kung Fu Kids (goed voor kinderen met onuitputtelijke energie).

Met veel trots kunnen we melden dat we ook een aantal fighting arts zullen gaan onderwijzen:
Wing Chun: een vechtkunst voor de korte afstand (close combat fighting), waarbij geen gebruik wordt gemaakt van fysieke kracht en dus uitermate geschikt voor vrouwen. Volgens legende is de vechtkunst speciaal ontwikkeld voor vrouwen, maar een bekend beoefenaar was ongetwijfeld Bruce Lee.

Muay Boran: dit is de traditionele Thaise vechtkunst waaruit het huidige Muay Thai, Thaiboksen, is ontstaan. Deze vechtkunst heeft heel veel gelijkenis met technieken uit Shaolin Kung Fu, waarbij het voornaamste verschil is dat Muay Boran zich op de praktische effectiviteit heeft doorontwikkeld en Shaolin kung Fu zoals we dat vandaag de dag kunnen zich richt op het beoefenen van de traditionele vuistvormen (looppatronen).

De voorbereidingen zijn al in een gevorderd stadium en begin 2013 hopen we jullie te kunnen begroeten op de nieuwe locatie.