Nieuwsbrief | Juni 2010 | 1e jaargang | #6

Zoals je kunt zien is de layout van onze nieuwsbrief enigszins veranderd. Inhoud zal van dezelfde strekking blijven, dus wat jullie van ons verwachten, kwalitatieve, leuke en hopelijk nuttige info.

Onze jarigen van deze maand
Deze maand zijn er veel jarigen en wij willen jullie alvast van harte feliciteren. Wij vinden het altijd leuk om jullie eens apart te vermelden in onze nieuwsbrief. Dus Deniz, Pascal, Veronique, Inigo, Jamal, Frank (M.), Gijs, Anfal en Kees: Moge Boeddha jullie harten vervullen met eeuwige geluk! Voor jullie hebben we een kleinigheidje namens de club. Meld je even bij Chewing als je wilt.
Happy Birthday
Van harte proficiat!

Workshop Shi Heng Jin
Afgelopen maand was er een seminar onder leiding van Shaolin kung fu monnik Shi Heng Jin. Er was een hoge opkomst en gezien de reacties was het ook erg goed bevallen. Helaas wegens tijdnood is de vuistvorm tot de helft afgemaakt, dus een mooie reden om de vorm volgend jaar compleet te maken, wordt vervolgd dus! Voor een indruk kun je de foto’s bekijken op http://gallery.shaolinmartialarts.nl (fotografie: A. Jouda).
Seminar Shi Heng Jin

Guo Shu Cup Amsterdam
Op 30 mei was in Amsterdam de Guo Shu Cup waarbij speciale gast Gordon Liu aanwezig was. Ook wij waren erbij (als toeschouwers). Er was een hoge opkomst onder de deelnemers en publiek. Gordon Liu, zelf een kung fu grootheid, o.a. bekend van de Kill Bill films en cultfilm 36th Chamber of Shaolin, gaf zelf ook nog een spectaculaire demonstratie van een traditionele Hung Gar vuistvorm, waarna hij show verrassend eindigde op de Chinese drum door de drumstokken over te nemen.
Gordan Liu

Agenda

Zaterdag 3 juli 2010: Demo
Shaolin Kung fu Demonstratie verzorgd door het CSMAC bij Moluks feest op de Ploossche Hof (onder voorbehoud). Meer info bij Remco.

Zaterdag 10 juli 2010: gasttraining door Shaolin kung fu broeder
Gasttraining verzorgd door Shaolin Kung Fu specialist Dave Lorrez. Dave is onze kung fu broeder, is leerling en vriend van onze Shaolin Kung Fu meester Zhang Li Peng. Dave is zeer geroutineerde en bedreven in Shaolin Kung Fu, hij heeft jarenlang bij meester Zhang ingewoond en is ook door grootmeester Zhang (Si Pak) onderwezen. Op zaterdag 10 juli zal hij een gasttraining komen verzorgen bij ons. Wees erbij!

Vrijdag 30 juli t/m Zondag 1 augustus: Zomerkamp Ardennen

Zomerkamp in La Roche in de Belgische Ardennen. Het kamp gaat zo goed als door, er zijn nog een aantal aanmeldingen die het nog niet zeker weten. Het weekendje kost €150 en zal geheel verzorgd zijn (trainingen, eten & drinken, alle activiteiten en bungalow), hierbij zullen we nog een aantal sportieve activiteiten gaan ondernemen, klimmen & abseilen en raften/kajakken staan op het programma. Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent, er zijn nog een aantal plekken vrij.
Rafting

Zaterdag 31 Juli 2010: Demo
Open Dag FC Den Bosch: demonstratie verzorgd door het CSMAC. Dit is onder voorbehoud en demonstratie zal gecancelled worden indien zomerkamp definitief doorgaat.
FC Den Bosch

Zo 19 Sep 2010: Demo
Wijkevenement Maaspoort: tijdens dit buiten-evenement (Van Zwietenpark en ook deels in de Schans) zullen er diverse sportieve activiteiten georganiseerd worden ism diverse sportclubs, oa atletiek/ren-parcours, fitness, badminton, jeu de boules, etc. Tevens zullen er demonstraties verzorgd worden door Flik Flak en door het CSMAC. Demonstratie door onze club is onder voorbehoud. Hoe dan ook, het zal hopelijk een evenement worden dat bezoek waard zal zijn.

Vakantie en trainingsseizoen
De vakantieperiode is van de laatste week in juli tot de 1e week van september.

Het trainingsseizoen eindigt dit jaar in de maand juli 2010, zie hieronder voor de laatste trainingen (of houd de website in de gaten).

Laatste training in trainingsseizoen 2009/2010

  • Shaolin Kung Fu Dinsdag 20 juli
  • Shaolin Kids Zaterdag 17 juli
  • Chen Tai Chi Donderdag 22 juli
  • Shaolin Boxing Donderdag 22 juli

Bij goed weer is er mogelijkheid om buiten te trainen Shaolin Kung Fu: Zaterdag 24 juli (onder voorbehoud)
Training

Aanvang nieuwe trainingen in seizoen 2010/2011

  • Shaolin Kung Fu Dinsdag 7 september
  • Shaolin Kids Zaterdag 11 september
  • Chen Tai Chi Donderdag 9 september
  • Shaolin Boxing Donderdag 9 september

Groepstraining

Afsluitingsetentje
Tevens willen wij een afsluitingsetentje organiseren bij voldoende aanmeldingen:

  • Shaolin Kung Fu en Kids op Vrijdag 23 juli
  • Tai Chi en Shaolin Boxing op Donderdag 29 juli

Wokken
Het is de bedoeling te gaan wokken. Stuur ons een email met als onderwerp: wokken en vermeld op welke dag je voorkeur uitgaat. Kosten zullen plusminus 25 euro p.p. zijn.

Film Tips
Net als de vorige keer, hierbij een aantal filmtips.

Fighting Fish

Fighting Fish

Op verzoek van een aantal studenten, hierbij Fighting Fish als filmtip. Niet dat het verhaallijn van deze film zo bijzonder is, maar wat deze film wat een beetje specialer maakt is dat de instructeurs van het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum hierbij een bescheiden rol hebben vervuld.

Once upon a time in China

Wong Fei Hung

Een van onze favorieten, wederom gespeeld door Jet Li. Hij speelt in deze film de legendarische Chinese volksheld Wong Fei Hung. Deze film is een must voor de kung fu liefhebber om gezien te hebben.