Nieuwsbrief | Juli 2010 | 1e jaargang | #7

Zoals je van ons gewend bent, beginnen we met de nieuwsbrief met felicitaties van onze jarige leden en verwelkoming van nieuwe leden! Dus bij deze, onze felicitaties 🙂 ! Ons befaamde verjaardagscadeau ligt te wachten op onze leden: Rogier, Ibrahim, Bruurke, Cassessa, Shari, Frank, Wesley, Shari, Maichel, Nathan, Yosh, Yvon, Aron. Allemaal alvast van harte!

Moge Boeddha je levenspad vervullen met geluk en gezondheid! Dit wensen we natuurlijk iedereen!

 Welkom

De instructeurs van het CSMAC heten onze nieuwe leden van harte welkom en hopen dat onze trainingen je voldoende aanvulling zullen geven binnen je dagelijkse leven.

De enthousiaste kung fu spirit van onze leden

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2009/2010 en tevens de laatste voordat we de zomerstop in gaan. Het is je wel opgevallen dat we de afgelopen maanden geprobeerd hebben om onze club beter te profileren, een soort van make-over, ‘better and improved’ :-). We hebben de nieuwsbrieven geïntroduceerd, de layout nog een keer herzien, jaarlijkse examens ingevoerd (1e Zaterdag van April) , deelgenomen aan internationale wedstrijden, bovendien zijn we in april gestart met Tai Chi lessen en Shaolin Boxing lessen, de website is volledig onder handen genomen en dit jaar gaan we met de club naar de Belgische Ardennen op trainingskamp.

Voor aankomend seizoen zullen we uiteraard op dezelfde voet verder gaan, zullen we proberen, waar mogelijk om, het beter te doen (zoals het organiseren van seminars & workshops, deelname aan wedstrijden en demonstraties, clubkampioenschappen?), zodat je hopelijk met nog meer plezier en enthousiasme kunt trainen.

Het klinkt allemaal zo positief en lijkt overdreven, maar het enthousiasme van onze leden behoort tot een van de drijfveren van onze  club en zorgt er mede voor dat lessen beter en professioneler verzorgd zullen worden.

Voor sommige leden is letterlijk geen afstand te ver: zie foto Coen, Gijs en Fabian tijdens de Vestingloop 2010 van 30 mei jongstleden en op eigen initiatief onze school vertegenwoordigde: bedankt!

Vanuit de Kung Fu spirit & gedachte, is het belangrijk om vooruitstrevend, maar vooral gedisciplineerd te zijn, naar jezelf te kijken en juist niet jezelf te vergelijken met anderen, tevreden te zijn met wat je hebt, zodat je steeds weer met de juiste balans verder kunt werken aan je eigen “issues” en jezelf op deze fronten kunt verbeteren. Het is niet altijd even makkelijk, we zijn tenslotte ook maar mens. Maar goed, de kung fu cultuur kende ook een keerzijde, zo werden van oudsher de ‘echte’ kung fu technieken alleen maar aan familie geleerd en niet aan buitenstaanders, laat staan buitenlanders (de niet-Chinezen), maar het zorgde er wel voor dat deze technieken vergeten werden en inmiddels bijna uitgestorven zijn.

In de afgelopen 10 jaar dat we bezig zijn met lesgeven, hebben we ons altijd gefocust op het in stand houden van de Shaolin krijgkunst. We geven, in grote lijnen, nog steeds op dezelfde wijze les, zoals dat ons oorspronkelijk is aangeleerd, dit is onze discipline binnen de club. Maar we hielden ons ook lange tijd vast aan de starre kung fu cultuur, conservatief van aard en het daardoor soms moeilijker toegankelijk maakte. Een voorbeeld hiervan is dat we in den beginne nooit echt open stonden voor andere (moderne) stijlen, weinig moesten hebben van andere martial arts invloeden en vechtstijlen. Dit is inmiddels wel veranderd en heeft gezorgd voor een verbreding & bevordering van onze kennis en lessen, daarnaast de bekendheid en mogelijkheden van de Shaolin krijgskunst & martial arts in het algemeen vergroot. Ook traditionele martial arts is in ontwikkeling. Hoe realistischer de technieken, des te vager de grenzen… wellicht iets om over na te denken.

Bij deze onze dank aan onze leraren, leden, oud-leden en alle geïnteresseerden van de afgelopen 10 jaar voor de positieve ontwikkeling en bijdrage aan onze club.

Alvast een fijne vakantie gewenst en Buddha bless you!

Namens alle instructeurs van het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum

So what’s next?
In de maand juli staat er nog genoeg voor de boeg. Er staat a.s. zaterdag 3 juli een demonstratie gepland voor de Molukse vereniging op het Ploossche Hof. Daar zijn sommige van ons al hard voor aan het trainen. Veel succes en vooral plezier!

Op zaterdag 10 juli komt Dave Lorrez een gasttraining voor ons verzorgen. Dave komt uit België en is 1 van de meest geroutineerde en ervaren Shaolin kung fu instructeur in omgeving België en Nederland. Hij heeft jarenlang als leerling, vriend, persoonlijk assistent, sparringpartner bij onze Shaolin kung fu meester Zhang Li Peng ingewoond tijdens zijn verblijf in Nederland. Komt dat zien en beter nog: meedoen!

Vrijdag 23 juli zullen we een afsluitingsetentje (wokken) organiseren bij Het Wapen van Rosmalen. De kosten voor het arrangement bedraagt €28,- p.p. / Kids €16,50, hetgeen betekent: onbeperkt eten & drinken, zonder arrangement is het goedkoper. Als je wilt, mag je nu beginnen met vasten! Aanmelden kan nog tot en met 4 juli via de poll: Poll Etentje Wachtwoord: wok. En verder is iedereen natuurlijk welkom (ook aanhang)!

Zomerkamp Ardennen
Vrijdag 30 juli t/m Zondag 1 augustus

De zomerkamp gaat definitief door. In het laatste weekend van juli zullen we met een kleine vijftien man (en vrouw) de Belgische Ardennen onveilig maken. Het geheel verzorgde weekend incl. vervoer, eten, overnachting, trainingen en activiteiten, zal de finale zijn voor trainingsseizoen 2009/2010. Voor diegene die dit jaar niet meekunnen, geen probleem, volgend jaar doen we het gewoon over (tenzij er plannen zijn om naar China te gaan!).

China

Dit jaar in september gaan twee van onze leden naar de Shaolin tempel te China om de dagelijkse sfeer van het trainen op te snuiven en te beleven. Bij deze wensen wij Coen Blazer en Michael de Regt ook alvast een goede reis en een succesvolle trainingskamp toe!

Vakantie en trainingsseizoen
Hieronder nogmaals de datums om in je agenda te zetten. De vakantieperiode is van de laatste week in juli tot de 1e week van september. Er wordt dus gewoon getraind in Juli. Zie hieronder onze laatste trainingsdagen.

Het trainingsseizoen eindigt dit jaar in de maand juli 2010, zie hieronder voor de laatste trainingen (of houd onze website in de gaten).

Laatste training trainingsseizoen 2009/2010:
Shaolin Kung Fu Dinsdag 20 juli
Shaolin Kids Zaterdag 17 juli
Chen Tai Chi Donderdag 22 juli
Shaolin Boxing Donderdag 22 juli

Bij goed weer is er mogelijkheid om buiten te trainen Shaolin Kung Fu: Zaterdag 24 juli (onder voorbehoud)

Nieuwe trainingen in seizoen 2010/2011 starten voor:
Shaolin Kung Fu Dinsdag 7 september
Shaolin Kids Zaterdag 11 september
Chen Tai Chi Donderdag 9 september
Shaolin Boxing Donderdag 9 september

De datums voor de laatste trainingen staan ook in onze agenda: Agenda