Nieuwsbrief | Augustus 2010 | 1e jaargang | #8

Beste sportlieden,

De dagen worden alweer korter en de scholen starten bijna weer. In delen van het land zijn deze zelfs al begonnen en zijn de introductieweken van het beroepsonderwijs ook al in volle gang. Met andere woorden, welkom terug in paradijs, de vakantie is bijna voorbij en het stressgehalte komt bij velen alweer terug bij die gedachte. Maar wees gerust, het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum zal je een leuk vooruitzicht bieden met sportiviteit, ontspanning en veel enerchi.

Over exact 2 weken starten we met het nieuwe trainingsseizoen. De exacte datums staan hierbij nog eens voor je op een rij (of check op de agenda):
• Voor Shaolin Kung fu Dinsdag 7 September!
Donderdag 9 September hervatten we de impact trainingen voor Shaolin Boxing.
Donderdag 9 September Chen Tai Chi: onze actieve trainingen voor interne rust.
• Shaolin Kids trainingen starten op Zaterdag 11 September.

Voor wat betreft de lessen, zullen twee van onze leden die moeten missen. Voor hun komt (weer) een jongensdroom tot werkelijkheid en zullen zij de sfeer van dichtbij kunnen opsnuiven. Coen en Michael zullen in september vertrekken richting het Shaolin klooster in China en zich mogen verblijden met de 3 tot 4-dagelijkse trainingen van de lokale kung fu scholen in een veel te benauwde atmosfeer 😉 Veel succes en een leerzame periode gewenst.

De afgelopen maand hebben we niet stilgezeten qua inspanning. Kort samengevat stond de maand augustus in het teken van het doen van “ontspannen inspanning”.

In het 1e weekend van augustus zijn we met een groep naar de Belgische Ardennen geweest, waarbij teamspirit & sportiviteit geheel centraal stonden. Het werd mede dankzij alle deelnemers een zeer succesvol en pittig evenement, met veel plezier om aan terug te denken.

Een aantal hoogtepunten van het “Wataah”-zomerkamp waren:
• De ochtendtrainingen, waarbij we de 1e ochtendtraining startten met 11 man en de 2e ochtendtraining met nog maar de helft van het aantal deelnemers eindigden.
• De verkeerde routes: een ‘shortcut’ naar het dorp nemen, rechtsomkeer maken om de normale omweg te nemen (door een beslissing van Fabian) en erachter komen dat de 1e route toch goed was geweest.
• De zware Kajak trip in de Ourthe bij een veel te lage waterstand vanwege de droogte. Noot: de volgende dag was de rivier gesloten.
• De initieel geplande 2-uur durende mountainbike tocht door het Belgische landschap, waarbij we de paardenroute hadden genomen in plaats van de mountainbikeroute en uiteindelijk 5 uur over de extreem zware route hadden gedaan. (wederom Fabian: was hier navigator ;)).
• De huisdieren: de zwermen vliegjes en een Border collie (hond) genaamd Bella.
• Het Wataaah T-shirt van Frank.

Een korte enquete onder de deelnemers leverden nog de volgende resultaten op.

Top 3 leermomenten van de groep:
1. Leren in een team te werken
2. Grenzen te verleggen
3. De ochtendtrainingen
Top 3 minste ervaringen van de groep:
1. Discussie tijdens de 5-uur durende mountainbike-trip
2. De irritante vliegjes
3. Spierpijn
Top 3 leukste ervaringen van het weekend:
1. Sfeer
2. Activiteiten
3. Het lachen

Tot slot nog een aantal reacties van de deelnemers;
Fabian: “Met een heel goed gevoel kijk ik terug naar een super gezellig whattaaahhh weekend. De teambuilding, sfeer en natuurlijk het doorzettingsvermogen van iedereen waren in één woord geweldig!!
Rogier: “Het was rete gezellig en de sportiviteit en samenwerking spatte er van af. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!!
De organisatie: “Ondanks alle verschillen, achtergrond en leeftijden, was de omgang met elkaar erg goed en was er sprake van een echte groep, die het evenement tot een succes hebben gemaakt”.

Klik hier voor de foto’s.

De 2e week van Augustus stond ook in het teken van buitentraining. Hierbij hebben we, tijdens deze zonovergoten dag, met een groep van +/- 10 man de Noorderplas op de Maaspoort onveilig gemaakt. Na een grondige warming-up rondom de plas, hebben we een mooi stuk veld aan het water ons kunnen toe-eigenen. Na wat souplesse-oefeningen, hebben we ons gefocust op man-tot-man technieken.

In de 3e week heeft een select groepje van onze school kennis kunnen maken met de oude Thaise vechtstijl (full-contact), waarbij we te gast waren bij Kru Roy, een meester in de Muay Thai en Boran. Naast staand vechten, kenmerkt deze vechtstijl zich door grondvechten en gewapende vechtkunst, waarbij de technieken zijn gericht op een direct uitschakeling. Net als Shaolin krijgskunst is deze stijl zeer compleet en heeft deze vechtstijl veel invloeden vanuit het Boeddhisme en Hindoeïsme. We hebben oa kennis mogen maken met de techniek Hak Kor Erawan (zie foto).

De planning voor komende weken tot aan start van de trainingen zijn gericht op buitentrainingen ten behoeve van op ons komende optreden tijdens het Wijkevenement op de Maaspoort op zondag 19 september 2010. Mits de voorbereidingen het toelaten, willen we een complete demonstratie laten zien van de Shaolin krijgskunst. Deze bestaat uit: Chen Tai Chi, Shaolin Wushu en Shaolin Boxing.

Leden zullen deze week nog een bericht krijgen over eventuele voorbereidingen en kunnen zich daarvoor aanmelden om aan deze trainingen deel te nemen.

Tot dan of anders over 2 weken!