Nieuws 2009

2009
November

Shaolin Kung Fu Instituut Nijmegen viert 10 jarig bestaan

Ter viering van het 10 jarig bestaan in Nijmegen, organiseert Shaolin Kungfu Instituut Nijmegen zaterdag 21 november een open dag met gratis Shaolin Kung Fu Workshop plus spectaculaire demonstraties. Geinteresseerden in Chinese kunst, cultuur en vechtsport kunnen op deze dag hun hart ophalen. De workshop wordt gegeven door 35e generatie Shaolin Kung Fu monnik Shi Heng Lei met Joost Warsanis (voorzitter SBN) en Shaolin instructeur Tin Po Chan.

De anderhalf uur durende kung fu workshop is toegankelijk voor jong en oud en zal ‘s middags om 13:00 beginnen. Ook mensen die alleen willen kijken en niet met de workshop wensen mee te doen zijn van harte welkom. Al hoewel, door mee te doen kunt u persoonlijk de Shaolin Kung Fu ervaren zoals die in de Shaolin Tempel van China wordt beoefend. Ook voor toeschouwers is de entree gratis. De deuren van onze kung fu instituut zijn om 12:40 open. Na afloop kunnen geïnteresseerden foto’s maken met de instructeurs en Shaolin monnik Shi Heng Lei. Het is de bedoeling dat het een sportieve en culturele dag wordt dus neem vooral vrienden en familie mee om samen deze vechtkunst te ervaren.

Shaolin Kung Fu is ca. 1500 jaar geleden ontstaan in het hart van China in de provincie Henan. Behalve mediteren gingen de monniken oefeningen doen om hun lichamelijke conditie te verbeteren. Door te kijken naar dieren in het bos en zichzelf leren verdedigen tegen rovers is een vechtkunst ontstaan die we vandaag de dag kennen als Shaolin of Shaolin Kung Fu. De meeste Shaolin monniken begonnen al op jonge leeftijd te trainen hierdoor is hun discipline, lichamelijke- en geestelijke kracht voor veel mensen bewonderenswaardig.

Op 21 november krijgt iedereen de mogelijkheid les te krijgen van een traditionele Shaolin monnik met uiteraard spectaculaire demonstraties om het helemaal af te maken. Geinteresseerden voor de gratis workshop kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar info@vechtkunst.com. Hoewel het evenement in een grote sportzaal wordt gehouden is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er vooral snel bij.

Locatie:
Gymzaal SSGN
IJsbeerstraat 16
6531 PL Nijmegen

Bron: www.shaolinbond.nl

Workshops door Shi Heng Lei

stage nummer 1: Tai Chi Chuan (ongewapende basis)
zaterdag 7-11-2009 18.00 – 20.00
(Maximaal 10 deelnemers)

stage nummer 2: Shaolin Sanda (sparrings technieken A)
zaterdag 7-11-2009 20.00 – 22.00
(Maximaal 12 deelnemers)

stage nummer 3: Chi Kung (ademhalingsoefeningen)
zondag 8-11-2009 13.00 – 15.00
(Maximaal 10 deelnemers)

stage nummer 4: Shaolin Sanda (sparrings technieken B)
zondag 8-11-2009 15.00 – 17.00
(Maximaal 12 deelnemers)

Aanmelden per email. Graag de volgende informatie doorgeven:
Nummer & naam stage
Voor & achternaam
Geboortedatum
Emailadres
Telefoonnummer

Algemene info voor alle stage trainingen gegeven door Shi Heng Lei

Lokatie
UTRECHT:
Sportzaal Overvecht
Winterboeidreef 8
3561 HX Utrecht

Kosten: 30 EURO per stage

Betaling dient plaats te vinden contant bij aanvang van de training aan Shaolinbond.

Overige info
Stage 2 en stage 4 bevatten verschillende technieken en zijn een aanvulling op elkaar. De trainingen zijn voor alle niveau’s / leeftijden. De stage’s zijn geschikt voor mensen zonder ervaring in martial arts. De trainingen zullen gegeven worden door Shi Heng Lei en Joost Warsanis. Toeschouwers niet toegelaten, foto/filmen is niet toegestaan tijdens de stage.

De workshops zijn georganiseerd door Shaolinbond Nederland. Het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum is in deze slechts de boodschapper en stelt zich niet aansprakelijk voor evt. geleden schade. Participatie is voor eigen rekening en risico.

Oktober

Op dit moment verblijft Shaolin Monnik Shi Heng Lei in Nederland. Shi Heng Lei geeft Sanda lessen bij de kungfuschool Chenzhou Wu Yi Guan o.l.v. zijn grootmeester Shi Yan Wu, te Chenzhou China.

September

Vanaf 12 september 2009 worden, naast de reguliere lessen, ook Shaolin Wushu lessen gegeven voor kinderen in het basisonderwijs: Shaolin Kids in de leeftijd vanaf 4 t/m 12 jaar.

Mei

Op 9 mei 2009 wordt weer het Shaolin Open georganiseerd door de ShaolinBond Nederland waarin deelnemers het in de vorm van taolu (stijl) opnemen tegen elkaar. Inschrijven is mogelijk voor 1 of meerdere vormen. Uiterste inschrijfdatum is 18 april. Zie hieronder voor meer info.

Lokatie:
Sporthal Lunetten
Wijk Lunetten
Zwarte Woud 201
3524 SG Utrecht

Programma:
12.00 uur Zaal open
12.30 uur Begin competitie
14.15 uur Pauze
14.30 uur Vervolg competitie
16.20 uur Einde competitie
16.30 uur Demo
16.40 uur Prijsuitrijking + groepsfoto deelnemers
17.00 uur Einde

Aan de hand van het aantal deelnemers en de vormen die worden gelopen worden de deelnemers ingedeeld in 1 of meer van de volgende categorien (categorien zijn niet definitief):

1.Traditioneel ongewapende vormen
2.Traditioneel gewapende vormen
3.Overige ongewapende vormen
4.Overige gewapende vormen

Maart

Heroes of Shaolin
Op dinsdag 31 maart 2009 vindt de voorstelling ‘Heroes of Martial Art’ van de Shaolin Legend Group in Parktheater Eindhoven plaats. Voor meer info: http://www.parktheater.nl/

Onderstaande info komt van de organisatie af:
Shaolin Legend Group – Heroes of Martial Art

Chinese kungfu kent u vooral van filmsterren als Bruce Lee, Jacky Chan en Jet Lee. Maar de oorsprong van deze Chinese vechtkunst gaat eeuwen terug. De bakermat is de Shaolin tempel, waar Kung Fu, Tai Chi en Qi Kung oefeningen werden en nog steeds worden onderwezen evenals de leer van het Buddhisme. De opleiding is haast bovenmenselijk zwaar en Spartaans. De oefeningen waarbij de energie wordt samengebundeld ( Qi Kung ) leidt tot ongeëvenaarde lichamelijke prestaties.

In de show worden superstrakke Tai Chi choreografieën afgewisseld met het subliem hanteren van de 18 Shaolin wapens en acrobatische sprongen. We zien verbazingwekkende oefeningen met vlaggen, waaiers, bezems, schaaltjes, stokken, speren, ijzer, naalden en glas. Sommige Shaolin oefeningen zijn gebaseerd op de verdedigingstactieken van dieren. Zo zien we onder andere de kikker, kraanvogel, tijger, aap, sprinkhaan, schorpioen en slang. Het flitsend hanteren van de two sticks en het typische Bruce Lee boxen ontbreken niet evenals Jackie Chans drunken master Kung Fu stijl.

www.shaolinmonks.nl

Workshop Shi Yan Ming
Op 21 en 22 maart 2009 heeft in Amsterdam een workshop plaatsgevonden onder leiding van Shifu Shi Yan Ming, een 34ste generatie Shaolin Monnik.

Januari

Op 24 Januari 2009 heeft in Utrecht de jaarlijkse nieuwjaarstraining van de Shaolin Bond plaatsgevonden. Hoewel de opkomst enigzins tegenviel, was het een zeer geslaagde en sportieve bijeenkomst. Complimenten aan de organisatie!