The secrets of Shaolin

Het nieuwe trainingseizoen staat alweer voor de deur (donderdag 1 september starten we met onze nieuwe lessen van Shaolin SanDa Boxing en Tai Chi Chuan, de lessen voor Shaolin Kung Fu en Shaolin Kids op zaterdag 3 september).

Maar voordat het zover is, zullen we het trainingseizoen openen met een inkijk in de geheimen van de vechtkunst door middel van een seminar Muay Boran (Thailand). Leden van onze school zijn uitgenodigd door kru (meester) Portier van sportschool Pendekar uit Rotterdam om deel te nemen aan deze seminar.

Wat is Muay Boran?
Muay Boran is een algemene benaming voor de Thaise Traditionele Vechtkunst. Naast filosofie en cultuur, is deze vechtkunst gericht op the realdeal fighting.

Wat heeft dit te maken met de geheimen van Shaolin Kung Fu?
De Shaolin Vuistvormen die wij oefenen (bijv. Xiao Hong Quan, Zhao Yang Quan en ook Kung Fu Quan om er een paar te noemen) bevatten allemaal geheimen. Deze geheimen zitten versleuteld in mooie bewegingen, de volgorde, manier van uitvoering, etc. Om deze geheimen te begrijpen zul je eerst moeten weten hoe je deze codering kunt ‘kraken’.

Een manier om dit te begrijpen, is om een breder inzicht te verkrijgen wat ‘real fighting’ inhoudt (we hebben het hier niet over wedstrijdsport vechten, alhoewel ook dat helpt bij een betere begripsvorming).

“Waarom een Muay Boran meester en geen Shaolin kung fu meester?”
…zul je vast denken. Dit heeft oa. te maken met het meesterschap. Hoeveel meesters lopen er rond? Hoeveel Shaolin meesters zijn er in NL? En hoeveel van deze meesters zijn ook echte meesters met verstand van echt vechten of kunnen dat ook echt. Muay Boran komt uit het Boeddhistische Thailand, laat het nou net zo zijn dat Shaolin Kung Fu haar oorsprong kent in de Boeddhistische Shaolin Tempel. Nu zullen we beide krijgskunsten niet over één kam willen en durven te scheren, maar gek genoeg vertonen een groot scala van technieken veel gelijkenissen.

Toeval of niet?
Het kan zomaar zijn dat de monniken ‘geheimpjes’ met elkaar uitwisselden of de vroegere krijgers en warlords tijdens veldslagen vechttechnieken van elkaar overnamen. Hoe dan ook, het zal helpen bij je zoektocht naar het ontcijferen van de ‘Secrets of Shaolin’.

Waar en wanneer?
Het seminar wordt gehouden op 28 augustus in Rotterdam van 11u-13u, met aansluitend een hapje en drankjes. De donatie bedraagt 25 euro per persoon en komt geheel ten goede aan de meester. We vertrekken gezamenlijk vanuit Den Bosch.

Mocht je interesse hebben, laat het ons weten via info@shaolinmartialarts.nl