Nieuwsbrief | Februari 2011 | 2e jaargang | #14

Nieuwsbrief Februari 2011
1. Chinese les (Mandarijn)
2. Wing Chun Kung Fu Gasttraining – Zaterdag 19 maart 2011
3. Vestingloop – Zondag 28 mei 2011
4. Taolu Examens – Zaterdag 2 juli 2011
5. Viering 100 jaar Chinezen in Nederland – Zaterdag 9 juli 2011
6. Zomerkamp – Vrijdag 5 aug t/m zondag 7 aug 2011
7. Trainen in China – Zomer 2012

Chinese Les

Ni Hao Ma?

Door drukte en samenloop van omstandigheden, heeft Remco nu pas een dag kunnen prikken voor de Chinese taal lessen. De lessen zullen plaatsvinden in Den Bosch op de woensdag van 19.00 tot 20.00. Later zal dit waarschijnlijk uitgebreid worden tot 20.30, om meer tijd voor de lesstof te krijgen. Graag willen we eerst weten wie er in dit geïnteresseerd is en beschikbaar is op deze dag.

Op basis van het aantal aanmeldingen kan de eerste datum ingepland worden. Voor diegenen die graag willen, maar niet op woensdag kunnen, kun je aangeven, zodat Remco eventueel kan overleggen de docent.

Kosten
De kosten zullen € 5,- p.p.p.u. zijn bij minimum van 5 personen. Er geldt momenteel een maximum van 10 deelnemers.

Graag je reactie voor a.s. woensdag 2 maart sturen naar info2@shaolinmartialarts.nl o.v.v. “chinese les“. Beoogde startdatum is woensdag 16 maart 2011 (onder voorbehoud). De lessen worden geboden aan onze leden. Niet-leden kunnen wel hun interesse aangeven en zullen op basis van het aantal aanmeldingen bekeken worden of zij kunnen deelnemen.

Wing Chun Kung Fu gasttraining: Zaterdag 19 maart 2011

Op zaterdag 19 maart komt Wing Chun Kung Fu trainer Fredy Melger een gasttraining geven van Wing Chun Kung Fu. Fredy Wing Chun bestaat zowel uit non-contact als contact.

De reguliere lessen vervallen hierbij en alle leden zijn welkom om deel te nemen. Er zijn geen kosten verbonden.

Programma:
10:00u – 11:00u Regulier les icm Wing Chun for Kids
11:00u – 12:25u Wing Chun Volwassenen > ook voor Sanda-groep: start 11:00u!
12:25u – 12:30u pauze / afsluiting 1e groep / mensen kunnen desgewenst stoppen
12:30u – 13:30u Wing Chun les vervolgd (onder voorbehoud / sanda spullen mee)

Ontstaan Wing Chun Kung Fu
Wing Chun Kung Fu is een kung fu stijl ontstaan in zuid China en ontwikkeld door een vrouwelijke non Ng Mui (zo wordt verteld). Zij leerde de kung fu aan een meisje Wing Chun genaamd. Wing Chun kung fu staat bekend om de korte stijl van stoten. De laatste decennia’s vooral bekend geworden door Bruce Lee en uiteraard de laatste jaren vele films over Yip Man, de grondlegger van Wing Chun Kung Fu in Hong Kong.

Wat is Wing Chun Kung Fu?
Wing Chun is een ‘close-combat’ vechtstijl waarbij veel gebruik wordt gemaakt van handen en het de bedoeling is om vanuit een zo kort mogelijk afstand, zoveel mogelijk kracht te genereren en zo snel mogelijk de tegenstander uit te schakelen. De stoten worden veelal door het midden naar de tegenstander gegeven, met de achterliggende gedachte dat de weg via het midden de kortste, dus de snelste weg is naar de tegenstander. Traptechnieken zullen in principe niet hoger komen dan de middel van het lichaam. Verder is het voor de Wing Chun beoefenaar belangrijk om zo kort mogelijk op de tegenstander te blijven en altijd naar voren te bewegen om een zo dominant mogelijke positie te behouden ten opzichte van de tegenstander.

Vormen binnen Wing Chun
Wing Chun heeft drie ‘hand’ vormen; een stokvorm; een messenvorm (korte vlindermessen); een “wooden dummy” vorm en diverse drills om technieken eigen te maken zoals het chi-sau (sticky hands/klevende handen) en het lat-sau (een drill waarbij aanval en verdediging wordt getraind). Genoemde drills zijn oefeningen die men met een partner beoefend. In principe voer je deze drills uit met een blinddoek. Hierdoor wordt er een beroep gedaan op je gevoelszintuig wat van belang is bij het beoefenen van Wing Chun.

De gastdocent
Naast Tai Chi beoefent Fredy ook sinds 2001 het Wing Chun. Fredy beoefent deze stijl bij Hennie van den Berg. Hennie van den Berg heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van wijlen Wang Kiu die zelf weer een leerling was van de beroemde grootmeester Yip Man.

Workshop Chen Tai Chi
We zullen hopelijk binnenkort een gasttraining / workshop kunnen verzorgen voor onze Tai Chi groep. We zijn hiermee bezig en meer informatie volgt tzt.

Zondag 29 Mei 2010: Vestingloop ‘s-Hertogenbosch

We willen met de school deelnemen aan de komende Vestingloop. Omdat er maar beperkt aantal deelnemers mogen meedoen, willen we voor vrijdag 4 maart inschrijven.

Afstand 5 of 10km
We willen voor 1 van de afstanden 5 of 10km inschrijven, afhankelijk van het aantal deelnemers en ervaring, schrijven we ons in op 1 van de afstanden.

Als je wilt meedoen, stuur uiterlijk woensdag 2 maart een email naar info@shaolinmartialarts.nl ovv “vestingloop“. Vermeld hierbij welk afstand je wilt meelopen en of je ervaring hebt met hardlopen (aub de afstand niet onderschatten!). Het is de bedoeling samen van start te gaan en gezamelijk over de finishlijn te gaan.

Kosten
De kosten voor de inschrijving bedraagt 11,- eur (incl. chip), zie http://www.vestingloop.nl/index.php?page=inschrijven voor een overzicht van de kosten.

Hieronder een passage van de website: http://www.vestingloop.nl/
Op zondag 29 mei 2011 vindt de zesde editie van de Vestingloop ‘s-Hertogenbosch plaats. Hardlopen door binnenstad, natuur én langs de vesting. Met als bijzondere start- en finishlocatie de Parade aan de voet van de welbekende Sint-Jan. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers, bedrijven en kinderen gaan de uitdaging met de kilometers aan. Inschrijven kan voor de volgende onderdelen:

  • Liliane Fonds kidsrun
  • 5 km trimloop en bedrijvenloop
  • 15 km trimloop en wedstrijdloop
  • 10 km trimloop en bedrijvenloop

Taolu (Stijl/vorm) Examen – zaterdag 2 juli 2011

De Taolu Examens zijn voor 2011 gepland op zaterdag 2 juli (onder voorbehoud), er is deze dag geen training. Net als vorig jaar zullen de examens beoordeeld worden op basis, standen en het goed uitvoeren van de examenvorm weegt het zwaarst. Zagen wij vorig jaar nog zaken door de vingers, dit jaar zullen we strenger zijn.

De examens zijn besloten muv naaste familie, ouder(s), vriend(in). Zet het alvast in je agenda. Meer info volgt tzt.

Zaterdag 9 Juli 2011: Viering 100 jaar Chinezen in Nederland

Zoals velen inmiddels weten, is er op 9 Juli een grote happening ivm 100 jaar Chinezen in Nederland. Bij deze happening worden er, hoe kan het ook, 100 Chinezen leeuwen gebruikt om dit event te vieren. Het is direct een Europees record om zoveel Chineze leeuwen bij elkaar te krijgen die gaan “dansen” op de Dam in Amsterdam. Er zijn ongeveer 500 mensen nodig om het voor elkaar te krijgen, dus zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers.

De meeste mensen die dan mee willen helpen, zullen ook een keer onder de leeuw kruipen. Hiervoor zullen we nog een aantal trainingsessies organiseren. Graag willen wij met zoveel mogelijk mensen deelnemen aan dit event.

Indien je mee wilt helpen, stuur dan een email voor zondag 27 februari naar: info2@shaolinmartialarts.nl ovv “100 jaar Chinezen“.

Je kunt meedoen indien je lid bent van onze school, andere mensen zijn uiteraard van harte welkom om te gaan kijken.

Er zijn nog extra trainingsdagen gepland op zondag 10 april a.s. om 13.00 uur in Amsterdam. Verder zal er ook nog een trainingsdag georganiseerd worden met Gordon Liu.

Zomerkamp – Vrijdag 5 augustus t/m Zondag 7 augustus

Het zomerkamp is dit jaar gepland van vrijdagmiddag 5 aug t/m zondagavond 7 augustus (onder voorbehoud). Vorig jaar zijn we naar de Ardennnen geweest, dit jaar zoeken we het dit jaar dichter bij huis in ons eigen kikkerlandje. We zijn nog niet helemaal uit over de exacte locatie, Zeeland, Veluwe, Texel of ?, en natuurlijk staan we open voor suggesties.

Ook zal de organisatie dit jaar anders verlopen. Werd het vorig jaar nog bij 1 persoon neergelegd, zullen we dit jaar een commissie samenstellen, die verantwoordelijk wordt voor de gehele organisatie van het zomerkamp.

Je kunt je alvast opgeven voor het zomerkamp als je geïnteresseerd bent. Email naar info@shaolinmartialarts.nl ovv “zomerkamp 2011“.

Exacte locatie, programma en kosten worden zsm bekend gemaakt. Om een indicatie te geven: vorig jaar zijn we voor €150,- p.p naar de Ardennen geweest, inclusief vervoer, overnachting, activiteiten, eten en drinken.

Zomer 2012: Trainen in China
In 2012 willen we met een groep naar China afreizen om daar voor plusminus 4 weken te gaan trainen en nog wat dagen in Beijing te slijten om de toerist uit te hangen. De trip zal in de zomervakantie 2012 vallen (conform schoolvakantie Brabant). De exacte datum zal later nog worden geprikt. De planning is om in totaal 5 weken te gaan, daarvan 4 weken te trainen en dan de rest van de tijd in Beijing en omgeving door te brengen (onder voorbehoud). Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn, die niet de volle 5 weken kunnen, maar toch heel graag mee willen. Hiervan ontvangen wij graag nadere informatie in hoeverre je dan wel beschikbaar bent.

Wie kunnen er mee met deze geweldige ervaring?
In principe kan iedereen mee. Voor jongeren onder de 11 jaar, is minimaal 1 ouder verplicht mee te gaan. Voor jongeren onder 15 jaar bij voorkeur ook de ouder(s) mee.

De reis is een initiatief van Remco Falkenburg en wordt buiten het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum om georganiseerd. Daarom kunnen voor deze China-reis ook niet-leden mee.

Indicatie kosten: €2000,- (incl. reis, verblijf, maaltijden, training)

Mensen die geïnteresseerd zijn of vragen hebben, kunnen een email sturen naar Remco via info2@shaolinmartialarts.nl ovv “Trainen China 2012“.

Leave a Comment